Hestia en Vryleve gaan voor 12 woningen Vierkenshof

Hestia en Vryleve gaan voor 12 woningen Vierkenshof

Hestia HSB Vastgoed en Vryleve tekenden op 10 mei 2021 een overeenkomst voor het realiseren van 12 woningen in de wijk Vierkenshof in Tolkamer. De woningen worden gerealiseerd aan de oostelijke kant van het laatste bouwterrein in de wijk. De oplevering en verhuring worden verwacht in 2022.

Betaalbare woningen

De compacte woningen bestaan uit een woonkamer, open keuken en twee (slaap)kamers. Vryleve komt hiermee tegemoet aan de grote vraag naar kleinere betaalbare huurwoningen voor éénpersoons- en tweepersoonshuishoudens.

Nieuwe bouwvorm voor sociale woningbouw

De woningen worden uitgerust in houtskeletbouw. Voor de sociale woningbouw is dit een nieuwe bouwvorm. Vryleve heeft hiervoor gekozen vanwege de mogelijkheid modulair, circulair, flexibel en energiezuinig en toch betaalbaar te kunnen bouwen. Hestia HSB Vastgoed heeft ervaring in de regio met houtskeletbouw en betaalbaar bouwen.

Modulair en energiezuinig

De 12 woningen worden modulair en energiezuinig gebouwd.  Modulair bouwen is een bouwtechniek waarbij grote delen van de woningen in de fabriek worden vervaardigd en voorbereid. Complete delen worden naar de bouwplaats getransporteerd, waar ze in korte tijd gemonteerd en afgebouwd worden. Zo is er weinig bouwoverlast. Energiezuinig betekent dat de zonnepanelen op het dak de elektriciteitsvraag van de bewoners voor een groot deel dekken, mede door de goede isolatie.

Meer informatie

Het verloop van de bouw en de voorbereidingen kunt u vanaf juni 2021 lezen in de rubriek Projecten op deze site.

Hestia_3
Hestia en Vryleve